Nagradni fond za proteklu sezonu

Klubovi iz Premijer lige će dobiti 390.000 KM

Midhat Šljivak

Klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine dobit će 390.000 KM kao nagradu za proteklu sezonu.

NSBiH će klubovima isplatiti ovu cifru kao nagradni fond od ugovora kojeg je imao sa BH Telecomom, a treba istaći da novac iz ovog fonda dobija deset klubova, odnosno, novac se dijeli po poretku na kraju sezone.

Dva kluba koja su ispala iz lige, NK Čelik i FK Zvijezda 09, nisu dobili dio kolača, koji je ove sezone zbog manjeg broja odigranih utakmica nešto manji u odnosu na protekle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U budućnosti bh. klubove vjerovatno očekuju nešto veće novčane nagrade. NSBiH je potpisao ugovor s novim sponzorom, a to je kompanija Mtel.

Ovaj ugovor s bonusima i PDV-om vrijedan je oko 23 miliona KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.