Veliki posao NSBiH: Sponzorski ugovor vrijedan oko 23 miliona KM

Mtel postaje sponzor Premijer lige i reprezentacije

Veliki posao NSBiH: Sponzorski ugovor vrijedan oko 23 miliona KM

M. Šljivak

Premijer liga i reprezentacija Bosne i Hercegovine dobit će novog sponzora.

To će biti kompanija Mtel koja je pred NSBiH stavila najbolju financijsku ponudu, a slobodno se može reći da je Savez napravio odličan posao.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je donio preliminarnu odluku da kompanija Mtel bude novi sponzor Premijer lige i reprezentacije, a dogovorena je trogodišnja saradnja.

Vrijednost trogodišnjeg ugovora je nešto oko od 23 miliona KM s PDV-om uz sigurnu isplatu od oko 15.5 miliona KM, dok su u ugovor dodati potencijalni bonusi od sedam i po miliona KM za rezultate reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubovi će u ovom ugovoru mnogo bolje proći nego dosad. Dobit će znatno veći dio kolača i NSBiH je napravio zaista odličan posao u ovom slučaju.

Utakmice će se ubuduće vjerovatno prenositi na kanalima Arena Sporta.

Top Komentari

stole
Bravo napokon liga na Areni nek smo se rijesili onog zla Telekoma sad mozemo gledati ligu u HD kvalitetu i ne moramo placati bandi svaki mec 2 km
55 9
user1591984448
Eto lige na areni sport hvala Bogu
43 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi