Napušta Liverpool

Dejan Lovren napokon pronašao novi klub, Redsima 10 miliona funti

Edmir Škorić

Unatoč tome što je Jurgen Klopp često govorio da cijeni hrvatskog štopera i da ga želi zadržati, čini se da će on karijeru ipak nastaviti u drugom klubu.

Ruski prvak Zenit navodno je osigurao dolazak Lovrena, koji će činiti stoperski tandem sa Srbinom Branislavom Ivanovićem, a Redsima će na ime obeštećenja za hrvatskog reprezentativca pripasti 10 miliona funti.

Prema engleskom "Timesu", Zenit i Liverpool praktički su pred sporazumom za Lovrena, koji bi trebao pojačati ruskog prvaka i s kojim će igrati i Ligu prvaka u novoj sezoni.

Pregovori između Liverpoola, Zenita i Lovrena trajali su dvije sedmice i napokon je pronađeno rješenje za realizaciju transfera.

Lovren je posljednje dvije godine igrao dosta slabo za Liverpool, a u dresu Zenita dobit će priliku da se nametne selektoru Zlatku Daliću i da ponovo bude neizostavan član Vatrenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.