Fudbaler Manchester Uniteda o štoperu Liverpoola

"Ne volim tog lika, defanzivaca, Van Dijka, arogantan je"

Admin Čaušević

Virgil van Dijk je za mnoge najbolji štoper svijeta, prošle sezone je s Liverpoolom bio prvak Evrope, dok je ove osvojio engleski Premiership. 

Van Dijk na terenu djeluje samouvjerenu i sigurno te je praktično neprelazan za gotovo sve protivnike. Pojedine iritira ponašanje Nizozemca na terenu, među njima je i Andreas Pereira.

U razgovoru za Desimpedidoas Pereira je za Van Dijka kazao da je najarogantiniji igrač protiv kojeg je zaigrao u Premiershipu zajedno s Jamesom Milnerom.

"Stvarno ne volim tog Milnera. A da budem iskren ne volim ni tog tog lika, defanzivca, Van Dijka. On je arogantan. Način i na koji igra izgleda arogantno", kazao je Pereira.

Ranije još jedan Brazilac nije govorio baš najbolje o Van Dijku. Bio je to Evertonov napadač Richarlison koji je kazao da za za njega ima boljih defanzivaca.

"Ljudi puno pričaju o njemu. Da, on je sjajan defanzivac, ali ja sam ga već predriblao... Izabran je među tri najbolja igrača svijeta i imao je odličnu sezonu. Ali za mene postoje bolji defanzivci", izjavioje Richarlison pred meč sa Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potom je Richarlison dobio pitanje: Ko su trenutno bolji štoperi od Van Dijka?

Brazilac je izabrao trojicu: "To su Thiago Silva, Marquinhos i Segio Ramos".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.