Novinari: Henderson je najbolji igrač sezone

Priznanje otišlo na Anfield

Novinari: Henderson je najbolji igrač sezone

Kapiten Liverpoola Jordan Henderson nagrađen je za još jednu sjajnu sezonu.

Nakon što je prošle sezone s Liverpoolom osvojio Ligu šampiona, a ove Premier ligu, sada je Henderson dobio i vrijedno pojedinačno priznanje.

Englesko udruženje sportskih novinara (FWA) proglasilo je Hendersona za najboljeg fudbalera Premier lige za sezonu 2019./20., i to nakon što je dobio više od četvrtine glasova.

"Ne osjećam da nagrada pripada samo meni. Dugujem mnogim ljudima, a moji saigrači nagradu zaslužuju koliko i ja”, rekao je Henderson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henderson su u izboru najveći konkurentni bili Marcus Rashford i Kevin de Bruyne, dok su Virgil van Dijk i Sadio Mane završili na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Ova nagrada se u Engleskoj dodjeljuje od sezone 1947/48.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Jest ako Kevin De Bruyne igra odbojku.. smijesno
9 1
MaDaj
Hastag komedija sine
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi