Novac je već spreman

Norwich ode u Championship, a Max u Bayern?

Norwich se oprostio od Premier lige i vraća se u Championship. Sada je za vjerovati da će Kanarinci ovog ljeta ostati bez nekolicine najboljih igrača, prije svega onih mladih.

Biće sada i puno lakše zainteresovanima kupiti igrače od Norwicha, igrače koji ne žele igrati u drugom rangu.

A ako neko ne bi trebao igrati u drugoj ligi to je sjajni, talentovani desni bek Kanarinaca Max Aarons.

Sve su prilike da Aaron i neće igrati u Championshipu u novoj sezoni, a mogao bi u sami vrh Bundeslige, u redove apsolutnog vladara njemačkog fudbala, Bayerna.

Brojni evropski mediji pišu da je Bayern ozbiljno zagrizao za Aaronsa i već spremio 20 miliona eura za njegov transfer. To je upravo i cifra ispod koje Norwich nije spreman ići.

Bavarci će ipak imati ozbiljnu konkurenciju jer je Aarons zapao za oko i Mourinhu i njegovom Tottenhamu, pratili su ga i Wolvesi, a navodno i Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Bavarci su spremni potrošiti "fine novce" za novog desnog beka kako bi imali kvalitetnu alternativu za Benjamina Pavarda.

Max Aarons je u minuloj sezoni Premiershipa skupio 36 nastupa za Norwich, a uspio je upisati i dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.