Tko su najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka?

Tko su najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka?

Liga prvaka konačno se nastavlja!

Uzvratnim utakmicama koje su na programu 7. i 8. augusta, ovo prestižno takmičenje će biti nastavljeno, te će ljubitelji fudbala ponovo doći na svoje. Iako je većina sudionika završne faze Lige prvaka nastavila takmičenja kroz domaća prvenstva, prava uzbuđenja će tek uslijediti kroz završnicu Lige prvaka. U skladu s tim, donosimo Vam presjek stanja kada su u pitanju glavni favoriti za osvajanje titule Lige prvaka na osnovu trenutnih kvota ponuđenih od strane najpopularnijih kladionica.

Manchester City jedan je od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka sa kvotom 5.00 kod Unibet kladionice. Pep Guardiola je osvojio Premier ligu u prethodne dvije sezone, ali nije napredovao dalje od četvrtfinala Lige prvaka ni u jednom od prethodna tri izdanja. City se kvalificirao iz skupine s lakoćom, te pobijedio sa 2:1 na Santiago Bernabeu u prvoj utakmici šesnaestine finala, ali je sasvim realno da Real Madrid 7.augusta neće tek tako položiti svoja koplja te će se boriti do zadnjeg sudijskog zvižduka.

Bayern München je najveći favorit s kvotom 4.5 kod Betway kladionice. Učvrstio je svoje izglede za osvajanjem ovog takmičenja, pošto je ns Stamford Bridge-u protiv Chelseaja slavio sa 3:0 u prvoj utakmici šesnaestine finala. Bavarci su osvojili Bundesligu sedam puta zaredom i stigli do polufinala ili dalje u Ligi prvaka u pet tih sezona, osvojivši je jednom. Ove sezone pobijedili su Tottenham 7:2 u drugoj fazi grupnih utakmica, čime su svima jasno dali do znanja da pretenduju na titulu.

PSG ima sasvim solidnu kvotu 6.00 za osvajanje prve titule Lige prvaka u historiji kluba. Popularni Parižani dominiraju francuskim nogometom od 2013. godine, ali i uzalud svim domaćim naslovima, PSG nikada nije prošao četvrtfinale europskog klupskog takmičenja. Ove sezone je PSG po prvi put u tri sezone prošao među 16 najboljih, te bi, ukoliko ekipa bude zdrava, mogao ozbiljno pomrsiti račune konkurenciji.

Barcelona se može odigrati na kvotu 12.00 kod Unibet-a za osvajanje svoje prve titule Lige prvaka od 2015. godine nakon što je bila jedan od najkonkurentnijih momčadi na ovom takmičenju u posljednjih 12 godina. Katalonski velikan osvojio je titulu tri puta i stigao do polufinala dodatnih pet puta, uključujući prošlu sezonu kada je prokockao prednost od 3:0 u prvom kolu i izgubio protiv Liverpoola 4:0 u uzvratnoj utakmici. Barca je prošla kroz ono što je ove sezone nazvano "grupom smrti", kvalifikacijom ispred Borussije Dortmund i Intera i mora se probiti pored Napolija da bi pronašla mjesto u posljednjih osam.

Atletico Madrid dobiva kvotu 10.00 kod Betway-a da konačno osvoji Ligu prvaka. Ekipa Diega Simeonea naizgled je ponovno otkrila formu i stil koji su ih krasili kada su stigli do finala 2014. i 2016. Juventus bi mogao dokazati da je “tvrd orah” sa kvotom 18.00 kod Unibet-a nakon što je impresionirao na prošlogodišnjem takmičenju prije poraza od Ajaxa u četvrtfinalu.

RB Leipzig je također u igri za osvajanje Lige prvaka u tek drugom pokušaju, izgubivši samo jedan od svojih šest mečeva na putu ka vrhu u skupini G. Najbolje šanse RB Leipzigu za osvajanje titule Lige prvaka daje Unibet kladionica sa kvotom 18.00.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta je sjajnim partijama ove sezone privukla najbolje kladionice da joj daju izglede 11.00 za osvajanje Lige prvaka.

Real Madrid ima pet titula Lige prvaka u posljednjih sedam sezona. Njihov menadžer Zinedine Zidane je osvojio 26 od 39 svojih utakmica u konkurenciji, ali suočen je s teškim testom da izbaci Man City u posljednjih 16, nakon poraza kod kuće u prvom kolu 2:1. Najbolje kladionice za ovu igru sa kvotom 26.00 su Bet365 i Betway.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Tko? hahahaha Odakle ste Vi iz koje drzave debili jedni? Cuj TKO fujjjjjjj
7 0
Nele.
Ako vec ne mogu moj Real ili Juve uzet titulu volio bi da to uradi PSG ili Siti.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi