Pobjeda Zrinjskog protiv Olimpika

Zlatni džoker za trijumf Plemića: Mašić iz prvog kontakta s loptom zabio za pobjedu

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski je u 1. kolu Premijer lige BiH savladao Olimpik sa 1:0.

Uz dosta muke su Plemići stigli do tri boda, a na kraju je presudio rezervista Anes Mašić, koji je zabio gol iz prvog kontakta sa loptom.

Zrinjski je očekivano bio bolji tim od samog početka, a prvi prijeti Filipović, čiji udarac u 10. minuti lagano brani Hadžić.

Uzvratio Olimpik odmah na drugojs trani. Lekanić iz dobre pozicije šalje loptu pored gola, da bi potom uslijedila dominacija domaćeg tima.

Hadžić je skidao udarce Arežine i Filipovića, a Barbarić je nakon prekida jednu loptu poslao tik iznad prečke.

Imali su i gosti u 35. minuti dobru šansu. Bila je to dobra akcija, ali je ne završava Osmanović i njegov udarac odlazi iznad prečke.

Hadžić je do kraja prvog dijela zaustavio i udarac Bilbije i na odmor se otišlo bez golova.

I u nastavku su Plemići bolji, a Olimpik je šansu čekao iz kontre. Gosti su se dobro branili, a u 56. minuti su umalo i zabili nakon kontre. Udarac Osmanovića brani Horkaš.

Kapiten sarajevskog tima u 64. minuti promašuje nemoguće. Horkaš je otišao u prazno, a Osmanović to ne koristi i propušta veliku šansu.

Nakon toga uslijelide su minute u kojima nismo vidjeli previše. Jalovi pokušaji Zrinjskog su bili sve do 82. minute kada domaći dolaze do vodstva.

Samo što su ušli u igru Pero Stojkić i Anes Mašić prave sjajnu akciju. Stojkić ubacuje, Škrbić spušta, a Mašić zabija za 1:0. To je na kraju bio i konačan rezultat meča iako je Govedarica u finišu imao stopostotnu šansu da poveća prednost, Hadžić je odbranio.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Zrinjski - Olimpik 1:0 (Mašić 82')

Zrinjski: Horkaš, Ćorluka, Zlomislić, Kunić, Arežina , Barbarić, Todorović, Bekić, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić A., Milović, Beširević, Adžem, Ojdanić, Muminović, Osmanović, Zeba, Handžić, Hadžanović, Lekanić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.