Poznati sudija rekao "zbogom"

Posljednji crveni karton u karijeri Rocchi dao igraču Juventusa i Džeki je bilo smiješno

Admin Čaušević

Serija A, ali i Evropa su ostale bez jednog od najboljih sudija nakon što je Gianluca Rocchi završio dugogodišnju karijeru.

Rocchi je već godinama u grupi elitnih arbitara, a pištaljku je okačio o klin nakon 263. odsuđene utakmice. Posljednja na kojoj je dijelio pravdu bio je duel Juventusa i Rome.

Nakon što posljednji put puhnuo u pištaljku igrači oba tima su mu pripremili špalir, a Giorgio Chielini i Edin Džeko su mu uručili specijalizovane dresove sa brojem 20 koliko je trajala njegova sudijska karijera.

Tom prilikom igrači Juventusa koji su slavili Scudetto su Rocchija poprskali sprejem, a sudbina je htjela da upravo igraču Stare dame ovaj sudija dodijeli posljednji crveni karton u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je našao krivca zašto je bijela pjena završila na njegovoj glavi Rocchi je našrao krivca. Bio je to Juan Cuadrado koji je na kraju i pocrvenio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.