Hoće li Dijamant pristati?

Malo dobrog, malo lošeg: Roma za Džeku ima novi plan

Admin Čaušević

Proteklih sedmica se dosta špekulisalo o Edinu Džeki i njegovom statusu u Romi, odnosno da li će otići ili ostati u rimskom timu. 

Prije desetak dana u trening kampu Trigorija je održan sastanak između klupskih i Džekinih predstavnika na kojem su čelni ljudi Vučice jasno poručili da žele zadržati Džeku u timu.

Gazzetta dello Sport danas piše da je Roma za popularnog Dijamanta spremila novi plan koji sadrži svoju dobru, ali i lošu stranu, pa će biti interesantno ispratiti razvoj situacije.

Džeko je u Rimu zasnovao porodicu, osjeća se kao u svom gradu i zbog toga nema ništa protiv da u Romi ostane što duže vremena, međutim plata bi mu bila manja nego inače što bi bila loša strana ponude.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, rimski klub je kapitenu bh. reprezentacije ponudio produženje saradnje do 2023. godine, ali da mu se smanji plata i da u narednim godinama zarađuje manje nego sada.

Prema nekim informacijama Džeko računajući i bonuse po sezoni zaradi sedam miliona eura. Roma je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji zato i ne čude zašto svom kapitenu i najboljem igraču žele smanjiti platu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.