Hazard se posebno prisjetio Džekine majstorije: To je bilo nešto nevjerovatno

Belgijanac birao najbolje golove

Hazard se posebno prisjetio Džekine majstorije: To je bilo nešto nevjerovatno

E. Škorić

Nogometaš Real Madrida Eden Hazard dao je intervju za zvaničnu stranicu UEFA-e i pritom govorio o minuloj sezoni u kojoj je njegov klub došao do titule u Španiji.

No, Realu je sada fokus revanš osmine finala protiv Manchester Cityja gdje Kraljevi moraju da nadoknade gol zaostatka (1:2) iz prve utakmice.

"Ne mogu vjerovati da se tako dugo nije igrao nogomet. Mislim da svijet, ljudi, moraju gledati nogomet. To vam pruža sreću; zato svi volimo nogomet. Ljudi to samo žele gledati", rekao je Hazard, pa je odgovrio na pitanje koji gol u Ligi prvaka mu je najdraži.

"To je lako jer ih nisam postigao puno, ali mislim da je to moj prvi gol protiv Schalkea 2013. godine. Sve prvo je uvijek posebno. U velikoj utakmicu odigrali smo fantastično. Mogao sam i trebao sam proslijediti Fernandu Torresu, ali sam odlučio sam, pa sam imao sreće da je lopta ušla. Zato mi je najdraži gol. Mislim da je Torres čekao svoj hat-trick, tako da je to bilo loše s moje strane - oprosti, Fernando".

Da li više voli zabijati golove ili asistirati?

"Osjećaj je isti kada vidite loptu u mreži. Ne mislim samo na postizanje golova. Neki igrači sada razmišljaju samo o postizanju golova. A ja? Više sam tip igrača koji može nešto stvoriti. Zato volim reći da sam više asistent nego stroj za golove. Radije bih dijelio asistencije, ali volim i osjećaj kad postigneš lijep gol, gol u zadnjoj minuti, pa na kraju pobijediš".

Najbolji gol Lige prvaka koji je vidio?

"Prije dvije godine, Ronaldov protiv Juventusa u četvrtfinalu. Gledao sam to ispred TV-a i rekao: 'Jao, kakav gol, pa šta je ovo?!'. Također, gol Balea protiv Juventusa makazicama je poseban".

Možete li se sjetiti kada je postignut zaista sjajan pogodak protiv vas u Ligi prvaka, a vi ste pomislili "Vau! To je bilo posebno"?

"Da, protiv Rome s Chelseajem 2018. godine. Taj volej Edina Džeke je bio nevjerovatan. I mi smo to znali. Znali smo jer nam je Antonio Conte vikao: 'Neee, pazite na Džeku, pazite na Džeku!'", dodao je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koji je najspektakularniji gol koji ste ikada vidjeli?

"Jedan od najboljih za mene? Dennis Bergkamp s Arsenalom protiv Newcastlea u Premier ligi 2002. Jednim dodirom, kontrolom i završetkom".

Top Komentari

AmarSahi
Niko se ne sjeća Džekinog gola protiv QPRA sa kojim je vjerovatno odveo City do titule, da nema Džeke ne bi postojao ''Aguerooooo'' momenat u fudbalu.
12 3
user1590671591
I ispravka Bale nije dao gol makazicama protiv juventusa, dao je gol protiv Liverpoola
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi