Beganović će u subotu s klupe predvoditi tim Mladosti protiv ponajbolje ekipe u Premijer lige, koja u Kakanj dolazi kao veliki favorit

Trener Mladosti za SportSport.ba

Beganović: Sarajevo je favorit, nadam se da će igrači dati i više od svojih mogućnosti

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti u Doboju kod Kaknja u subotu će dočekati aktuelnog prvaka BiH ekipu Sarajeva u okviru 2.kola Premijer lige BiH.

Kakanjci su sezonu otvorili uvjerljivim porazom u gostima protiv Borca, nakon kojeg je i šef struke Fahrudin Šolbić podnio ostavku.

Ekipu je nekon njegovog odlaska preuzeo Elvedin Beganović, koji je nastavio s trenažnim procesom, te će predvoditi ekipu u duelu protiv Sarajeva, nakon kojeg bi se trebalo znati ko će naslijediti Šolbića na klupi Mladosti.

U kakvom stanju je ekipa prije meča protiv aktuelnog prvaka kontaktirali smo Elvedina Beganovića, koji nam je kazao nešto više o pripremi za naredni meč i eventualnim promjenama unutar ekipe.

"Imamo dosta problema, znate i sami da smo u zaostatku u svakom smislu za ostalim ekipama, a to se najbolje oslikalo u duelu protiv Borca. Nemamo puno vremena za osvrt na prošli meč jer nam u subotu dolazi aktuelni prvak, možda i najjača ekipa lige, moramo se što bolje spremiti. Pokušali smo da nađemo protivnika pa da odigramo kontrolnu utakmicu danas, ali ovog vikenda počinju 1.liga i Druge lige, tako da su otpali svi potencijalni protivnici" ističe Beganović.

Vi ćete vjerovatno predvoditi tim protiv Sarajeva, hoće li biti promjena u sastavu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da ćemo za meč protiv Sarajeva na raspolaganju imati Alića, Lalića i Guzijana, tako da će biti promjena sigurno u zadnjoj, ali i veznoj liniji. Teško je ovoj mladoj ekipi pao poraz od Borca, ali svjesni smo da je većina golova plod naše krivice, odnosno neuigranosti. Dok su se drugi uigravali i igrali utakmice mi smo boravili u karantinu. Teško je kazati šta očekivati protiv Sarajeva, oni su sigurno favoriti, pokušat ćemo dati i više od svojih trenutnih mogućnosti, nadam se da će to biti mnogo bolje nego protiv Borca", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Mogući sastav protiv Sarajeva: Bukvić, Alić (Duraković), Guzijan (Mahmić), Nikolić, Lalić, Hiroš, Vazda, Dedić, Mujarić, Kovać i Hadžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.