Ko će na klupu Mladosti? "Mogla bi to biti fina priča, ali sam u specifičnoj situaciji"

Uskoro sastanak s Mušijom

Ko će na klupu Mladosti? "Mogla bi to biti fina priča, ali sam u specifičnoj situaciji"

A. Čaušević

Mladost DK je u potrazi za novim trenerom nakon što je već poslije prvih 90 minuta nove sezone Fahrudin Šolbić odlučio da digne sidro i napusti klupu. 

Kao jedan od kandidata za trenera spominje se i Nermin Bašić. Perspektivni bh. stručnjak se trenutno nalazi u Sloveniji, a već je i razgovarao sa Mensurom Mušijom.

"Nalazim se u Sloveniji, a sa Mladosti sam obavio konkretan razgovor. Nalazim se u specifičnoj situaciji zbog mog angažamana u klubu iz Afrike gdje imam ugovor pa ne znam šta će tu biti", kazao je Bašić za SportSport.ba.

Više informacija trebalo bi biti poznato sljedeće sedmice, međutim Bašić ne može ništa obećati, iako smatra da sa Mladosti može napraviti finu priču.

"Razgovorao sam sa gospodinom Mušijom, sljedeće sedmice dolazim iz Slovenije, dogovorili smo se da ćemo sjesti i porazgovarati o svemu."

"Slabo sam pratio bh. ligu posljednje dvije godine, ali poznajem Mladost i gospodina Mušiju kao mog rivala iz vremena kada sam vodio Metalleghe. Čovjek investira svoj novac, dosta je tu mladih igrača, ali bi trebalo pojačati ekipu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Mladosti je odličan ambijent za raditi, trener ima odriješene ruke. Mogla bi to biti fina priča, ali vidjet ćemo kako se riješiti moja situacija koja nije nimalo jednostavna", rekao nam je Bašić.

Inače, ovaj 36-godišnjak je trenutno angažovan u klubu iz Angole, Primo de Agosto.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deda995
Mladost nema igračkog kadra za Premijer lige. Ko god da dođe na poziciju trenera teško će izboriti opstanak.
3 0
MLADOST
Kandidata ima, samo treba odabrati pravog, koji je spreman raditi na duže staze, a ne kao prošla ufurana mamina maza.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije