Čudan susret osmine finala

Inter i Getafe u neobičnoj situaciji: Ni na svom, ni na protivničkom terenu, bez navijača...

Ekipe Intera i Getafea večeras igraju jako čudan susret na VELTINS Areni u Gelsenkirchenu. 

Vjerovatno nisu igrači ni jednog ni drugog tima tokom karijera ikada igrali jedan ovakav susret osmine finala Evropa lige.

Obično u ovoj fazi takmičenja imamo dvomeč, jedan na terenu jednog, drugi na terenu drugog kluba. Ipak, zbog specifične situacije i Covid19 pauze stvari su se promijenile.

Inter i Getafe nisu odigrali ni prvi susret u martu za razliku od većine drugih ekipa u osmini finala ovog takmičenja, pa će večeras umjesto revanša igrati samo jedan meč i to na neutralnom terenu koji će odlučiti putnika na Final eight turnir.

Osim što će im biti neobično igrati na neutralnom terenu, problem će predstavljati i činjenica što ni tu neće biti navijača, ali vjerujemo da su se već navikli na taj scenario obzirom da su posljednjih mjeseci u tim okolnostima igrali La Ligu i Seriju A.

Bilo kako bilo, ulog je ogroman, plasman u samu završnicu drugog po jačini evroposkog klupskog takmičenja.

Inter je po MOZZART-u favorit, ali Getafe sigurno ima svoje šanse iako je drugi dio sezone u La Ligi odigrao očajno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj susret počinje od 21.00 sati, a osim tog meča večeras ćemo glecdati još tri utakmice u Evropa ligi. U pitanju su sve sami revanši osmine finala, a sastat će se Kopenhagen - Bašakšehir, Šahtar - Wolfsburg i Manchester United - LASK.

Jedini par koji će, kao Inter i Getafe, odigrati samo jedan meč u osmini finala je Sevilla - Roma. Oni susret igraju sutra navečer u Duisburgu. Kvote za taj susret pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.