Foto: FK Novi Pazar

Fudbaler Sarajeva na posudbi u Novom Pazaru

Numan Kurdić izabran u idealan tim 2. kola Superlige

Numan Kurdić, mladi fudbaler Sarajeva koji se nalazi na posudbi u Novom Pazaru, odlično se uklopio u novoj sredini.

I dok fudbaleri koji ne dobijaju previše prostora u Premijer ligi BiH obično odlaze na posudbe u niži rang, Kurdić je završio u Novom Pazaru koji je od ove sezone superligaš.

Odmah po dolasku mladi defanzivac se izborio za mjesto u prvoj postavi, a jučer je zajedno sa saigračima priredio i veliko iznenađenje pobijedivši u 2. kolu Partizan rezultatom 3:2.

Kolege iz Srbije na kraju su Kurdića uvrstile u idealni tim kola u kojem se još nalaze bivši fudbaler Čelika Ljubiša Pecelj, zatim Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Milan Makarić...

Vrijedi istaknuti da je uz Kurdića u Novom Pazaru na posudbi iz Sarajeva i Ševkija Resić koji je u finišu utakmice zabio gol za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dvojac je na posudbi do kraja sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.