Sve je izvjesnije da bh. klubovi evropske utakmice neće igrati u BiH
Foto - EPA

Utakmice kvalifikacija na Kipru

Sve je izvjesnije da bh. klubovi evropske utakmice neće igrati u BiH

M. Šljivak

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) uskoro bi trebala saopštiti odluku da će se utakmice kvalifikacija za evropska takmičenja igrati na Kipru.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na ovom području, klubovi iz regiona, uključujući i bh. klubove, svoje utakmice morat će po svemu sudeći da igraju na 'sigurnom' mjestu - odnosno na Kipru.

UEFA je već obavila sve pripreme za ovakav scenarij. Očekuje se samo službena potvrda, a na ovaj način se želi onemogućiti širenje koronavirusa i žele se zaštititi timovi i fudbaleri.

Fudbalski savez Kipra dao je garancije za stadione i organizaciju, pa bi klubovi iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije, svoje mečeve trebali igrati u ovoj državi.

Naravno, publike na stadionima neće biti, barem u prva dva kola kvalifikacija, ali vjerovatnije do samog kraja. Ipak, bh. klubovima će posao još biti dodatno otežan i sigurno je da se oni baš i ne raduju ovakvoj odluci UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska fudbalska federacije konačnu odluku će donijeti već u narednim danima, no ova odluka trebala bi da je već gotovo sigurna.

Podsjetimo, Bosnu i Hercegovinu u Evropi ove sezone predstavljaju FK Sarajevo (Liga prvaka), FK Željezničar, FK Borac i HŠK Zrinjski (Evropska liga).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cigo
Ako se igra bez publike onda je svejedno gdje se igra, cak stavise bolji su tereni na kipru nego kod nas, izuzetak naravno grbavica
12 4
SarajevoFC
Hoce li Seljo imat para za avion i smjestaj? Doduse, oni mogu spavat i na plazi.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti