Riješio sve dileme

Zidane: Bale nije s nama jer ne želi da igra

E. Čaušević

Zinedine Zidane i Gareth Bale već nekoliko godina imaju turbulentan odnos i nikome nije jasno zašto Velšanin još uvijek nije napustio Real Madrid.

Bale se prethodne dvije sezone nije naigrao u Realu i mečeve je većinom gledao s klupe. One utakmice u kojima bi dobio šansu da igra na Santiago Bernabeu bio bi žestoko izviždan od strane navijača svog kluba.

Međutim, čini se da je ovaj put odnos Zidanea i Balea itekako narušen, te da tu nema povratka. Velšanin čak nije ni u konkurenciji za sutrašnji meč protiv Manchester Cityja i očito je da je na izlaznim vratima kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zidane na današnjoj press konferenciji nije uspio da izbjegne pitanje oko Balea, te je samo kratko odlučio da odgovori.

"Ne želim ništa da kažem. Poštujem Balea kao i sve igrače. Neke stvari ostaju u svlačionici između trenera i igrača i to je sve. On je igrač Real Madrida i to poštujem. On ne želi da igra i to je jedina stva koju ću vam reći", kazao je Zidane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.