Katalonci oslabljeni

Barcelona objavila spisak za Napoli, Setien na pravim mukama

Edmir Škorić

Barcelona će u subotu navečer igrati revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija.

Barca će na Nou Campu od 21 sat biti domaćin Napoliju nakon što je prvi meč završen rezultatom 1:1 i ovo će biti prilika i za jedne i za druge da si još malo produže aktuelnu sezonu. U protivnom, poraženi tim ide na odmor i polako će se spremati za novu sezonu.

Iza Barcelone je teška sezona, izgubljena je bitka za titulu u Španiji, pa Liga pvaka ostaje kao neka vrsta iskupljenja za Quiquea Setiena i njegove igrače.

Setien pred ovaj meč ima puno briga. Arturo Vidal i Sergio Busquets defintiivno su otpali zbog suspenzija, a nema na spisku za sutrašnji meč ni francuske zvijezde Ousmanea Dembelea, koji je još od ranije povrijeđen. Nema ni "pobunjenika" Arthura Mela koji će od sljedeće sezone igrati u Juventusu, a fali i Samuel Umtiti.

Čak je upitan bio i nastup njemačkog golmana Marca Andre ter Stegena, ali on bi trebao biti na golu. Antoine Griezmann treba da je potpuno spreman, dok određenih problema imaju Lenglet i Ronald Araujo.

Ipak, unatoč svim problemima, tim u kojem imate Messija, Suareza, Jordija Albu, Piquea, Rakitića... morate smatrati favoritom u duelu s Napolijem i tako će i biti sutra, ali da će biti teško Kataloncima - hoće definitivno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sastav Barcelone za revanš s Napolijem:

Ter Stegen, N Semedo, Pique, I Rakitic, Suarez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Sergi Roberto, F de Jong, Junior, Inaki Pena, Riqui Puig, Ansu Fati, R Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis, Jandro

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.