Barcelona će dobiti veliko pojačanje: "Istina je da je odbio potpisati novi ugovor"

Garcia napušta City

Barcelona će dobiti veliko pojačanje: "Istina je da je odbio potpisati novi ugovor"

E. Čaušević

Pep Guardiola potvrdio je danas da je mladi defanzivac Eric Garcia odbio produžiti ugovor s Manchester Cityjem.

Ovaj 19-godišnji Španac s Cityjem ima ugovor do ljeta naredne sezone i klub je želio da produži saradnju, ali je Garcia to odbio. Guardiola je potvrdio danas da mu je Garcia priznao da neće produžiti ugovor jer želi da igra u nekom drugom klubu.

"Da, istina je da je Garcia odbio potpisati novi ugovor. Rekao mi je da želi igrati u nekom drugom klubu i to poštujem", poručio je Guardiola.

Zbog toga je Guardiola odlučio da ovaj 19-godišnjak neće biti sutra u konkurenciji za meč protiv Real Madrida i čini se da je njegova avantura na Etihadu već završena.

Engleski mediji pišu da je Garcia sve dogovorio s Barcelonom, te da će se vratiti u katalonski klub za 30 miliona eura. On je ponikao u La Masiji, ali je prije tri godine odlučio da pređe u omladinsku školu Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, odlučio je da je vrijeme da se vrati u Barceloni gdje se očekuje da bude veliko pojačanje u odbrani.

On je u prošloj sezoni odigrao 13 mečeva u Premiershipu, te je pokazao da se radi o veoma talentovanom igrači. No, nakon što je City doveo još jednog štopera donio je konačnu odluku da prihvati ponudu Barcelone i vrati se na Camp Nou.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gazija_debil
A stavili Aubameyanga na slici ne bili ko pomislio da on ide u Barcu...
1 2
luks-02
Dok se Barcelona neče riješit Umtitija ,Rakitiča Luisa Sureza nema ništa od Barcelone.Suraez več par godina igra samo zato što je prijatelj od Messija.Ako če Messi pokušavat ,da zadrži svog prijatelja Suareza onda treba oterat i njega.Ili ilI.Treba napravit velik reset u Barceloni.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi