Quique Setien ne odustaje

"Ne mogu reći sigurno da ćemo pobijediti, ali ovo neće biti moja zadnja utakmica u Barceloni"

Edmir Škorić

Barcelona je zapala u krizu i ostala bez titule u Španiji, a pitanje je imali nakon svega dovoljno snage da ipak dođe do trofeja u Evropi?

Liga prvaka se nastavlja večeras, a Barcelona sutra navečer igra svoj meč s Napolijem u osmini finala. Prvi okršaj ova dva tima u Napulju završen je rezultatom 1:1, ali Barci svakako neće biti jednostavno izboriti četvrtfinale na praznom Nou Campu.

Trener Quqiue Setien je na današnjoj presici govorio o utakmici s Napolijem i poručio kako ne misli da će mu to biti posljednji meč na klupi Barcelone.

"Ovo mi neće biti zadnja utakmica na klupi Barcelone. Ni u jednom trenutku nisam tako mislio", poručio je Setien, a mnogi navijači Barcelone već neko vrijeme očekuju da ovaj trener napusti Nou Camp.

"Smiren sam i radim s idejom da ćemo s istom energijom i istim entuzijazmom nastaviti put do finala u Portugalu", dodao je Setien.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Trebao nam je odmor nakon toliko utakmica u kratkom periodu. Bili smo umorni, ali odmorili smo se i sada smo potpuno spremni. Činjenica da fale neki igrači, ali danima radimo na tome da izvedemo najbolji tim protiv Napolija", istakao je i onda s puno poštovanja govorio o Napoliju.

"Napoli je ekipa koja se znatno poboljšala od prve naše utakmice. Gattuso je uspio oblikovati momčad s velikim posjedom lopte. Laž je da su defanzivci, temeljito smo proučili Napoli i oni imaju izvrsne igrače i sjajan su protivnik. Međutim, mi smo dobro radili. Neću reći da ćemo sigurno pobijediti, ali želimo igrati dobro i pobijediti. Učinit ćemo sve da to bude dobra noć. Imamo veliku motivaciju i napad iz snova", zaključuje Setien na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.