Barcelona objavila spisak za Napoli, Setien na pravim mukama

Katalonci oslabljeni

Barcelona objavila spisak za Napoli, Setien na pravim mukama

E. Škorić

Barcelona će u subotu navečer igrati revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija.

Barca će na Nou Campu od 21 sat biti domaćin Napoliju nakon što je prvi meč završen rezultatom 1:1 i ovo će biti prilika i za jedne i za druge da si još malo produže aktuelnu sezonu. U protivnom, poraženi tim ide na odmor i polako će se spremati za novu sezonu.

Iza Barcelone je teška sezona, izgubljena je bitka za titulu u Španiji, pa Liga pvaka ostaje kao neka vrsta iskupljenja za Quiquea Setiena i njegove igrače.

Setien pred ovaj meč ima puno briga. Arturo Vidal i Sergio Busquets defintiivno su otpali zbog suspenzija, a nema na spisku za sutrašnji meč ni francuske zvijezde Ousmanea Dembelea, koji je još od ranije povrijeđen. Nema ni "pobunjenika" Arthura Mela koji će od sljedeće sezone igrati u Juventusu, a fali i Samuel Umtiti.

Čak je upitan bio i nastup njemačkog golmana Marca Andre ter Stegena, ali on bi trebao biti na golu. Antoine Griezmann treba da je potpuno spreman, dok određenih problema imaju Lenglet i Ronald Araujo.

Ipak, unatoč svim problemima, tim u kojem imate Messija, Suareza, Jordija Albu, Piquea, Rakitića... morate smatrati favoritom u duelu s Napolijem i tako će i biti sutra, ali da će biti teško Kataloncima - hoće definitivno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sastav Barcelone za revanš s Napolijem:

Ter Stegen, N Semedo, Pique, I Rakitic, Suarez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Sergi Roberto, F de Jong, Junior, Inaki Pena, Riqui Puig, Ansu Fati, R Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis, Jandro

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Sa Suarezom i Rakitičem Barcelona ne može biti favorit u ovoj utakmici.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi