Auba ostaje

Pao dogovor, najvažniji za Arsenal za ovo ljeto

Edmir Škorić

Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi se smatrati jednim od uspješnijim poteza Arsenalove uprave ovog ljeta kada zvanično potpiše ugovor.

Arsenal je prije svega ovog ljeta želio da zadrži Aubameyanga i nekoliko pouzdanih izvora za ESPN otkriva da je sve dogovoreno i da će Gabonac potpisati do ljeta 2023. godine i da će mu sedmično biti isplaćivano 250.000 funti.

Razgovori su posljednjih dana dobro napredopvali i iako još postoje manja pitanja koja treba riješiti, ESPN javlja da bi zvanična potvrda trebala stići sljedeće sedmice.

Auba je ranije izrazio želju da ostane u Arsenalu, koji je bio spreman da ispuni sve njegove uslove, a osim sedmične plaće od 250.000 funti, dobit će i određene bonuse za ostvareni učinak na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dogovor predstavlja značajno povećanje plate od 180.000 funti sedmično i priznanje je za 70 postignutih golova u 109 nastupa otkako je 2018. došao iz Borussije Dortmund za 2018. godine.

Očekuje se uskoro da Brazilac Willian iz Chelseaja potpiše za Arsenal i uz ostanak Aubameyanga, navijači mogu da budu optimistični pred sezonu 2020/21 u kojoj će ponovo Topnici napadati prve četiri pozicije i konačni plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.