Klubovi iz Premiershipa jednoglasno odlučili: Ne želimo pet izmjena po utakmici

Traže da se vrati staro pravila s tri izmjene po ekipi

Klubovi iz Premiershipa jednoglasno odlučili: Ne želimo pet izmjena po utakmici

E. Čaušević

Nova sezona u engleskom Premiershipu će početi u septembru, a FA je objavio da će biti nekoliko novih pravila.

Prvo pravilo koje će ostati i u novoj sezoni jeste da svaka ekipa na utakmici ima pravo na pet izmjena. Međutim, to se baš i nije svidjelo klubovima koji će naredne sezone učestvovati u Premiershipu.

Naime, klubovi su danas održali sastanak na kojem su učestvovali Leeds, WBA i Fulham koji su izborili povratak u Premiership, te su jednoglasno odučili da su protiv pravila da po meču ima pet izmjena.

Klubovi su jasno poručili da žele da se vrati staro pravilo, te da ekipa po utakmici ima pravo na tri izmjene bez određenih intervala za iste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, poručili su da s druge strane odobravaju odluku da sudije mogu tokom utakmice više koristiti VAR, te gledati sporne situacije kako bi bili sigurniji da je donesena ispravna odluka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Nisu na pijaci.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti