Da li će uspjeti dobiti ciljana pojačanja?

Ukoliko se Arteti ispune želje Arsenal će naredne sezone izgledati zaista moćno

Esmer Oštraković

Mikel Arteta je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni kao glavni trener uspio osvojiti FA Kup sa Arsenalom.

Tako je na kraju barem malo spasio sezonu, te je izborio izlazak u Evropsku ligu, ali i osigurao novac za pojačanja.

Novac je ključan jer će cilj Artete u narednoj sezoni biti da vrati Arsenal u Ligu prvaka, a za to su mu potrebna pojačanja.

Arsenal bi naredne sezone mogao izgledati moćno ukoliko se Arteti ispune sve želje koje je stavio pred upravu kluba.

Naime, kada je riječ o početnom sastavu on bi trebao izgledati ovako. Na golu bi ostao Leno, kojeg je nakon povrede sjajno zamijenio Martinez, ali bi Nijemac ostao prvi izbor.

U odbrani bi igrali Tierney, Saliba, Luiz i Bellerin. Tri od četiri igrača igrala su ove sezone u Arsenalu, dok se sjajni Saliba vraća sa posudbe iz St. Etiennea.

U sredi bi se desio totalni remont. Tu bi trebali nastupiti Coutinho, Partey i James Rodriguez. Njih trojica su navodno želja Artete, te bi Arsenalov vezni red sa njima izgledao fenomenalno.

Na lijevom krilu igrao bi Aubameyang, desnu stranu držao bi Willian, a u vrhu napada našao se Lacazette.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako uzmemo obzir da bi u tom slučaju Arsenal i na klupi imao nekoliko sjajnih igrača kao što su Saka, Pepe i Martinelli, sigurno je da bi to bila dosta bolja sezona za Arsenal od prethodne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.