Pao dogovor, najvažniji za Arsenal za ovo ljeto

Auba ostaje

Pao dogovor, najvažniji za Arsenal za ovo ljeto

E. Škorić

Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi se smatrati jednim od uspješnijim poteza Arsenalove uprave ovog ljeta kada zvanično potpiše ugovor.

Arsenal je prije svega ovog ljeta želio da zadrži Aubameyanga i nekoliko pouzdanih izvora za ESPN otkriva da je sve dogovoreno i da će Gabonac potpisati do ljeta 2023. godine i da će mu sedmično biti isplaćivano 250.000 funti.

Razgovori su posljednjih dana dobro napredopvali i iako još postoje manja pitanja koja treba riješiti, ESPN javlja da bi zvanična potvrda trebala stići sljedeće sedmice.

Auba je ranije izrazio želju da ostane u Arsenalu, koji je bio spreman da ispuni sve njegove uslove, a osim sedmične plaće od 250.000 funti, dobit će i određene bonuse za ostvareni učinak na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dogovor predstavlja značajno povećanje plate od 180.000 funti sedmično i priznanje je za 70 postignutih golova u 109 nastupa otkako je 2018. došao iz Borussije Dortmund za 2018. godine.

Očekuje se uskoro da Brazilac Willian iz Chelseaja potpiše za Arsenal i uz ostanak Aubameyanga, navijači mogu da budu optimistični pred sezonu 2020/21 u kojoj će ponovo Topnici napadati prve četiri pozicije i konačni plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jack28
WC napadač i bez dileme zaslužuje te pare.
4 0
tbra
Jos samo da promjene citavu odbranu i citav vezni red i mogu se nadati necemu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi