Viđena su tri pogotka

Jedinstvo nadigralo GOŠK u derbiju kola!

Samir Mlaćo

U derbi susretu prvog kola Prve lige FBiH Jedinstvo je na svom terenu savladalo 2:1 NK GOŠK.

U derbi susretu prvog kola Prve lige FBiH Jedinstvo je na svom terenu savladalo 2:0 NK GOŠK.

Domaći su bili bolji rival u prvom dijelu i na kraju došli do prva tri boda. Haračić je matirao golmana GOŠK-a u osmoj minuti, da bi Šivšić postigao autogol u 11. minuti i već je bilo 2:0.

GOŠK je nakon toga došao sebi, no na pauzu se otišlo pri 2:0.

Gosti bolje otvaraju drugo poluvrijeme, a i domaći su im prepustili sredine terenu traživši svoju šansu u kontrama. Dva puta je pokušao Jusufbašić, ali golman Aris Bermudez je oba puta odbranio.

GOŠK je bio agilniji, tražio svoju šansu da uvede neizvjesnost u meč, a u sudijskoj nadoknadi Samaradžić pogađa za konačnih 2:1.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

NK Jedinstvo - NK GOŠK 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo: Arias Bermudez, Borovčanin, Koprivica, Mujagić, Midžić, Ibrišimović, Tankuljić, Haračić, Kremenović, Devedžić, Olić.

NK GOŠK: Lukač, Arsić, Despotović, Turanjanin, Asentić, Jusufbašić, Simeunović, Mihajlović, Šunjić, Savić, Šivšić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.