Euforija trese Bihać: "GOŠK kod kuće nismo dobili deset godina, Vuletov rukopis je jasan!"
FOTO: usksport.ba

Berberović otkrio da u ekipi neće biti Nusmira Fajića

Euforija trese Bihać: "GOŠK kod kuće nismo dobili deset godina, Vuletov rukopis je jasan!"

S. Mlaćo

Prvi veliki izazov sutra je pred nogometašima Jedinstva. U Bihaću vlada velika nogometna euforija i velika je šteta što će se susret prvog kola protiv NK GOŠK igrati bez publike.

Da nije tako, vjerovatno bi pričali o 5-6 hiljada navijača koji bi došli na sutrašnji meč.

U Jedinstvu su ipak oprezni, ne žele davati 'velike' izjave. Ipak, nadaju se uspješnom startu sezone.

Mladi, ali veoma kvalitetni stručnjak, Muhamed Berberović govorio je u najavi meča za SportSport.ba.

"Ostao je još taj jedan trening, a dolazi nam ekipa koja pretenduje za sami vrh tabele. Veoma su dobri, kvalitetni i analizirali smo. Zadnjih deset godina ih nismo pobijedili u Bihaću. Kada je naša ekipa u pitanju, par igrača ima problema sa povredama i upitni su za sutra", priča Berberović.

Nusmir Fajić sutra neće dobiti šansu.

"Jučer je odradio prvi trening sa loptom. Ima problema sa preponom, te ga očekujemo u punom pogonu od trećeg kola. Trenutno je na terapijama".

Veliki hendikep će vam sigurno biti prazne tribine.

"To je sigurno. Poznata je ljubav prema Jedinstvu ovdje, publika se lako 'zapali' i sigurno da bi rekord posjete pao već u prvom kolu. Bože moj, tako je kako je. GOŠK-u je to neka olakšavajuća okolnost, ali trebamo se izdići iznad toga i biti skoncentrisani na dešavanja na terenu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK dobro poznaje i cijeni svog kolegu Vuleta Trivunovića. Dvoboj je to dva mlada stručnjaka koji predstavljaju trenersku budućnost naše zemlje.

"Najveća snaga GOŠK-a je kompaktnost, duže vremena su zajedno i vidi se rukopis Vuleta Trivunovića. To je moj prijatelj. Usadio je disciplinu i strpljivost u igri, a tu je i par iskusnih igrača kao što su Jusufbašić i Mihajlović. Naravno i kvalitetni mladi igrači koji se nameću", dodao je Berberović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi7
Sretno Biscani, sameljite granicni prelaz
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi