S kraljevima nema šale

Real nikoga ne trpi, poraz od Cityja se ne prašta! Bale, Jović i tri Zidaneova miljenika odlaze

Real Madrid je ispao iz Lige prvaka drugu godinu zaredom već na prvoj prepreci, a to će za rezultat imati nekoliko promjena u igračkom kadru. 

Trener će i dalje biti Zinedine Zidane jer je ostvario glavni cilj u sezoni - osvajanje La Lige. Ipak, nekoliko igrača ga je razočaralo i mogao bi se s njima razići iako su mu do nedavno bili miljenici.

Pored Garetha Balea, za kojeg je gotovo sigurno da će otići, Zidane je razočaran s još nekoliko igrača. Među njima je, prema pisanju španskih medija, Vinicius Junior. Tu je i njegov mladi kolega iz napada Rodrygo, kao i nešto iskusniji Marco Asensio. Uz njih klub bi mogao napustiti i Luka Jović.

Svi pomenuti zaista iza sebe imaju lošu sezonu, ali pitanje je Realu u interesu prodati mlade talentovane fudbalere poput Rodryga i Viniciusa pa postoji mogućnost da će s njima biti nešto strpljiviji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Znamo da ipak Kraljevi ne trpe neuspjehe a za njih je svakako ogroman neuspjeh ispasti dvije godine zaredom u osmini finala Lige prvaka.

Cijenu ovog puta neće platiti trener već igrači...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.