Bivši predsjednik Reala zna kako će se kraljevi riješiti Balea: Radili smo to i ranije...

Velšanin pravi probleme

Bivši predsjednik Reala zna kako će se kraljevi riješiti Balea: Radili smo to i ranije...

Velšanin Gareth Bale već dugo vremena pravi velike probleme Real Madridu. 

Bale je ove sezone upisao samo 14 utakmica za tim, a posljednji meč u sezoni, onaj u gostima kod Manchester Cityja, nije ni igrao jer, kako kaže trener Zinedine Zidane, nije htio.

Umjesto toga otišao je igrati golf, a Real je izgubio 2:1 i ispao iz Lige prvaka.

Kraljevi bi ga se pod svaku cijenu željeli riješiti ovog ljeta, ali nikako ne mogu naći mušteriju jer niko ne želi da mu ponudi platu koju trenutno ima (preko 600.000 eura sedmično).

Bivši predsjednik kluba Ramon Calderon ima rješenje za ovu situaciju. On smatra da ga Real trebao poslati na posudbu u Premiership i preuzeti dio njegove plate na sebe. To bi bila opcija koja bi, koliko - toliko, odgovarala za sve tri strane.

"Tužno je gledati igrača poput njega na tribinama. Mislim da je talent još tu, da je još dobar igrač koji može igrati na visokoj razini u bilo kojem svjetskom klubu. Zato smatram da moraju pronaći rješenje da se prekine ova agonija za dobrobit obje strane", kazao je Calderon za BBC i dodao:

"Ako ne želi prihvatiti smanjenje plate, što bi bilo razumljivo, onda moraju pronaći drugi način da riješe ovu situaciju. Vjerujem da bi ga mnogi klubovi željeli dovesti na posudbu prije početka sezone 2020./2021., među kojima i nekoliko premierligaša. Real bi sigurno razmotrio preuzimanje dijela plate, radili smo to i ranije. Ne bi me iznenadilo da to učini i s Baleom".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velšanin je član Real od ljeta 2013. godine, ali u posljednje dvije sezone, možda čak i duže, nije u prvom planu i stalno se spominje odlazak.

Za sada su se kao moguće opcije pojavljivali Manchester United i Tottenham.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Uzmi mi život, samo ne diraj mi platu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi