Ivan Jurilj u ekipi Veleža u sezoni 1989/1990

Biće zanimljivo na Pecari

Rođenim prijeti tradicija i sin njihovog nekadašnjeg fudbalera

Adnan Beganović

Jedan od derbija 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u utorak će odigrati Široki Brijeg i Velež.

Obje ekipe u ovaj hercegovački okršaj ulaze na krilima pobjeda iz prošlog kola s obzirom da su Rođeni nakon lošeg otvaranja sezone na Grbavicu u velikom gradskom derbiju savladali Zrinjski (2:0), a Široki Brijeg na Otoci je pobjedom nad Olimpikom (2:1) stigao do maksimalnog učinka.

Očekuje se otvoren susret sa mnogo prilika, a tradicija je potpuno na strani domaćina jer otkako se igra Premijer liga sa klubovima iz cijele BiH (2002/2003) Rođeni se na Pecari nisu radovali.

Samo jednom je Velež uspio napustiti Široki Brijeg neporažen i to u sezoni 2006/2007 kada je nakon 90 minuta rezultat glasio 0:0. Da stvar bude gora po Velež, od 6. oktobra 2012. godine kada je Okić savladao Bilobrka (2:1) na Pecari nisu postigli pogodak.

Dakle, tradicija je apsolutno na strani domaćina, a svakako je zanimljiv i podatak da će odbrana Veleža najviše strahovati od sina nekadašnjeg igrača mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malo je onih koji znaju da je otac trenutno "prve violine" Karačićevog orkestra Alena Jurilja, nastupao za Velež.

Bilo je to u sezoni 1989/1990 Prvoj ligi Jugoslavije. Djelio je Ivan Jurilj tada svlačionicu sa Vukašinom Petranovićem, Zdenkom Jedvajem, Mehom Kodrom, Seadom Kajtazom, Anelom Karabegom...

Mogu li Rođeni srušiti tradiciju i zautaviti sina svog nekadašnjeg fudbalera saznat ćemo u utorak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.