Jurilj zablistao na Otoci: Mnogi nas nisu shvatili ozbiljno, a to je dobra stvar

Sa dva pogotka srušio Olimpik

Jurilj zablistao na Otoci: Mnogi nas nisu shvatili ozbiljno, a to je dobra stvar · Intervju

S. Mlaćo

NK Široki Brijeg je jučer došao do druge pobjede u isto toliko kola nove sezone Premijer lige. Tim sa Pecare na Otoci je nadigrao Olimpik 2:1, a junak je sa dva pogotka bio Alen Jurilj.

Nekadašnji član Dinama iz Zagreba bio je veoma raspoložen, te na kraju ponio epitet igrača utakmice.

"Sigurno da smo zadovoljni. Na Otoci smo potvrdili pobjedu nad Tuzlom City, a pobjeda je jučer mogla biti i uvjerljivija. Ipak, bitna su tri boda. Cijelu utakmicu smo bili bolji, vjerovali smo u sebe, a oni su imali taj niski blok, pa je trebalo vremena da to probijemo. Prvi pogotkom smo probili blok i bilo je mnogo lakše", kaže Jurilj za SportSport.ba.

Dva pogotka u dva kola sigurno je skor za poželjeti.

"Zadovoljan sam prije svega što je momčad otvorila sezonu za šest bodova".

Mnogi nisu vjerovali da će Široki nakon dva kola biti jedan od tri tima sa maksimalnim učinkom. Mlada je to ekipa, ali veoma dobro vođena sa klupe provjerenim trenerskim imenom Tonijem Karačićem.

"Mlada smo ekipa, imamo samo par starijih koji nam mnogo pomažu. To nam je bila i neka prednost, jer nas nisu baš svi shvatili ozbiljno. Ako ovako nastavimo, bit ćemo u vrhu i nakon par kola".

No description available.

Već u utorak na Pecaru stiže Velež osokoljen pobjedom nad gradskim rivalom Zrinjskim.

"Velež je dobra momčad, dobili smo Zrinjskog, ali mi vjerujemo u sebe. Tražit ćemo pobjedu, nek bude dobra utakmica, ali neka pobjednici budemo mi".

Prokomentarisao je i otvaranje sezone te rezultate u Premijer ligi.

"Vidim da je Željezničar dobro ušao u sezonu i dobio dvije teške utakmice. Tu smo i mi, jer nisu mnogi to očekivali. Nema negativnih iznenađenja, prerano je o tome govoriti nakon dva kola".

Nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, napadač NK Široki Brijeg sa dva postignuta gola je igrač 2. kola u...

Posted by SportSport on Sunday, August 9, 2020
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na SportSport.ba Fantasy Premijer ligi ponio je epitet igrača kola. Svima koji su ga imali u timu donio je deset poena. Ističe da većina saigrača ima svoju momčad.

"Ne igram, ali igra većina saigrača. Upoznat sam o tome, odnosno kako to sve ide", dodao je na kraju razgovora prvotimac NK Široki Brijeg Alen Jurilj.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Utakmicu po utakmicu momci, vidi se sloga i zelja za pobjedom, sto nije uvijek slucaj. FORZA ŠIROKI
6 2
Heller
Nije malo dva komada Olimpićku ućerat
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi