Lyon igra protiv Bayerna

Igrač Lyona deset godina čeka na osvetu Lewandowskom: Krivac je golobradi Štilić i lopta s očima

Admin Čaušević

U drugom polufinalnom meču Lige prvaka snage će odmjeriti Bayern i Lyon. Bavarci su sigurno veliki favoriti, ali i francuski tim nije za odbaciti. 

U drugom polufinalnom meču Lige prvaka snage će odmjeriti Bayern i Lyon. Bavarci su sigurno veliki favoriti, ali i francuski tim nije za odbaciti.

Ova dva tima su igrali i polufinale 2010. godine. Tada su napadač Bayerna Robert Lewandowski i defanzivac Lyona Marcelo Antônio Guedes Filho poznatiji kao Marcelo igrali u Poljskoj.

Lewandowski je bio član Lecha, s njim je tada svlačionicu dijelio i golobradi Semir Štilić, danas kapiten i najbolji igrač Željezničara. Brazilski štoper nastupao je za Wislu.

Deset godina kasnije Marcelo će tražiti da se osveti Lewandowskom za poraz u derbiju. Napadač Bayern je tada zabio za pobjedu od 1:0.

Međutim, veliku zahvalu Lewandowski duguje i Štiliću koji je zaista magičnim posom između protivničke odbrane proigrao poljskog napadača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada vidimo ovu asistenciju i loptu s nogoma ne čudi zašto je Štilić jedan od najboljih igrača koji su ikad igrali u poljskoj Ekstraklasi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.