Nurković će uz Žunu, Salčinovića i Mahmutovića biti glavna uzdanica Zeničana u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK

Nurković u narednoj sezoni u ulozi trenera i golmana kluba

Lijepe vijesti za NK Čelik: Prebolio koronu i priključio se treninzima prvog tima

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će otvoriti sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK. Klub s Bilinog polja nalazi se na velikoj raskrsnici a mnogi su mišljenja da će klub u narednom periodu krenuti s normalnim funkcionisanjem i poslovanjem.

Prva ekipa Čelika svakodnevno trenira, te su jutros imali trening, kojeg je vodio Pavle Skočibušić, a imali su i malo iznenađenje.

Treningu se priključio i 34-godišnji Adis Nurković, koji je prebolio koronavirus, te se nakon 20-tak dana u izolaciji priključio treninzima.

Kazao nam je iskusni čuvar mreže i svoje iskustvo s Covidom-19

"Imao sam prvih par dana temperaturu i glavobolju, ali poslije je sve bilo uredu. Pridržavao sam se svega što su kazali ljekari, nisam nigdje izlazio iz stana i evo nakon 20-tak dana došao sam na trening. Moram se zahvaliti doktoru Adnanu Jupiću, inače našem klupskom doktoru, ali i čovjeku koji je u Kriznom štabu ZDK, kada je u pitanju ova pandemija. Bio je svakodnevno na usluzi i informisao se za moje stanje, tako da mu se još jednom zahvaljujem za sve", kazao je za SportSport.ba Adis Nurković.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ranije smo već pisali da je Nurković odlučio karijeru završiti u Čeliku, a uporedo je i krenuo s dobivanjem B licence za trenera, tako da će ovaj 34-godišnji čuvar mreže u narednoj sezoni pored golmanske pozicije obavljati i poziciju trenera golmana.

Svakako da će ostanak Nurkovića, ali i Salčinovića, Mahmutovića i Žune biti veliki dobitak za klub, ali i ekipu u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.