Nastala uoči meča protiv Velšana

Gazda zamolio, šampioni ispoštovali: Specijalna fotografija igrača Sarajeva za Nama

Admin Čaušević

Pobjeda Sarajeva nad ekiom Cannah's Quay Nomads nije se slavila samo u Bosni i Hercegovini, već i u dalekom Vijetnamu.

Većinski vlasnik upravljački prava Bordo kluba Nguyen Hoai Nam s oduševljenjem je dočekao prolazak bh. prvaka u drugo pretkolo Lige prvaka.

Prije utakmice Nam je zamolio fudbalere Sarajeva da naprave zajedničku fotografiju ispod jednih od reklamnih panao, a oni su ga maksimalno ispoštovali.

"FK Sarajevo je savladao velškog šampiona Connah's Quay Nomads rezultatom 2:0 i prošao prvu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka. Na Cardiff City stadionu postoji reklama ‘Visit Vietnam’. Prije utakmice, pisao sam igračima i zamolio ih za fotografiju ispred reklame. Volim vas sve, sjajni momci", poručio je Nam u objavi na Facebooku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, sinoćnjom pobjedom Sarajevo je postalo prvi bh. prvak koji se plasirao u drugo pretkolo nakon 12 godina, a i Bordo klub zaradio je 1.2 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.