Sarajevo u Velsu napunilo kasu!

Odlična zarada

Sarajevo u Velsu napunilo kasu!

Admin Čaušević

Pobjeda u prvom pretkolu Lige prvaka nad Connah's Quay Nomadsa donijelo je značajnu finansijsku injekciju bh. šampionu. 

Bordo klub je zahvaljujući golovima dvostrukog strijelca Benjamina Tatara osiguralo 1.2 miliona eura što za bh. okvire predstavlja odličnu zaradu.

Sam plasman u prvo pretkolo Sarajevu je donio 800.000 eura, a nakon plasmana u drugo kolo kvalifikacija Lige prvaka ta cifra je narasla za dodatnih 400.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bh. šampion je dobio 380.000 eura, a na taj iznos treba dodati i razliku od 20.000 eura od Europa lige koliko je razlika u učešću između drugog i trećeg pretkola jer je drugo pretkolo Europa lige bilo osigurano ranije.

Svoj evropski put Sarajevo će nastaviti 26. augusta. Izabranici Vinka Marinovića će gostovati šampionu Bjelorusije, Dynamu iz Bresta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vialli
Mislim da je opet isplativije se bavit sa malinama nego fudbalom
10 5
Hordas1984
Koliko se karti moze kupiti za to para
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti