Prva liga FBiH, 3. kolo

Milaković srušio NK GOŠK, Bratstvo nakon preokreta bolje od Jedinstva

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

U dva derbija 3. kola Prve lige FBiH vidjeli smo dosta uzbuđenja. Zvijezda je sa novim trenerom i novom Upravom ugostila NK GOŠK, a domaći su slavili 1:0

Jedini pogodak postigao je Aleksandar Milaković u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Sjajan meč vidjeli smo u Gračanici. Bratstvo je nanijelo prvi poraz Jedinstvu (3:1), iako su gosti poveli pogotkom Dženana Haračića.

Bratstvo se vraća golom Jaganjca, a zatim Zarić matira trećeg golmana Jedinstva Isaka Badića koji je tek ušao nakon povrede Muratspahića.

Samo što je počeo drugi dio Hasikić izlazi na Badića i pogađa za 3:1, te je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Do kraja su domaći ostali sa deset igrača s obzirom da je isključen kapiten Šuša.

Treba istaći da smo mogli gledati kvalitetan i otvoren meč sa dosta borbe i uzbuđenja, a vrijedi istaći i kvalitetno suđenje Harisa Poprženovića iz Travnika, te njegovih pomoćnika Edisa Trkulje i Almira Huskića.

Poprženović je već na samom startu 'upisao' tri žuta kartona i pokazao igračima oba tima da neće dozvoliti nesportsku igru, te stvari koje nemaju veze sa fair playom.

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK GOŠK 1:0

NK Bratstvo - NK Jedinstvo 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.