Nakon jako teške finansijske situacije

Uprava španskog kluba u jednom danu otpustila sve igrače

Esmer Oštraković

Zbog jako loše finansijske situacije u klubu, uprava Malage morala se odlučiti na drastičan potez kako bi spriječila gašenje kluba.

Svi igrači ovog kluba dobit će raskid ugovora, jer klub više nije u mogućnosti da ih isplaćuje, te je pitanje šta će se dogoditi sa Malagom.

"Bili smo primorani da donesemo neke jako teške odluke. Nemamo druge opcije nego da otpustimo sve igrače iz našeg seniorskog tima", stoji u saopštenju Malage.

Još uvijek nije poznato kako će ovaj klub nastaviti funkcionisati, ali očigledno je da će na sve načine pokušati izbjeći gašenje.

Oni nisu prvi koji su usljed jako loše finansijske situacije odlučili da urade ovakav korak, a u sličnoj situaciji nalazi se i Valencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti