Golman Malaga u izolaciji, odvojen od porodice, ali od posta ne odustaje: "Samo da me mama vidi"

Drži se vjerskih uvjerenja

Golman Malaga u izolaciji, odvojen od porodice, ali od posta ne odustaje: "Samo da me mama vidi"

A. Čaušević

Za razliku od ranijih sezona mnogi fudbalari islamske vjeroispovijesti ovogodišnji ramazan neće provesti na terenu ili u trening kampu.

Uslijed pandemije koronavirusa "osuđeni" su da treniraju u kući i borave u izolaciji. Među njima je i golman španskog drugoligaša Malage, Munir Mohand Mohamedi.

Mohamedi boravi sam u izolaciji, udaljen je od porodice. Kako kaže uopšte mu nije lako, ali od posta i vjerskih rituala ne odustaje.

Ovaj 31-godišnjak je tokom ramazana svoje treninge podesio za 19 sati tako da kada okonča trenažni proces može početi početi jesti hranu i piti vodu.

"Kako je nastupio ramazan angažovaniji sam noću. Tako sam podesio svoju dnevnu rutinu. Ujutro ne mogu ići na stadion da treniram pa da tada odmaram."

"U ovakvim okolnosima očima pojedete dosta toga. Međutim, ramazan nije nešto otežavajuće, vjera vas pokreće da postite", kazao je Mohamedi.

"Mnogo mi teže pada što nema treninga nego što praktikovanje ramazana. Želim da stanem na travu, obučem rukavice, dodirenm loptu i uživam u tome", dodao je iskusni čuvar mreže kojem je tokom izolacije zid najbolji "saveznik" za treniranje.

"Čistim kuću, kuhuma...Postao sam profesionalac za čišćenje. Kada završim kuhanje kao da sam pravio za 20 osoba. Samo da me mama vidi", poručio je Mohamedi.

Inače, iako je rođen u Španiji, Mohamedi od 2015. godine brani za reprezentaciju Maroka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi