Malaga počela masovno da otpušta uposlenike

Teška situacija u klubu

Malaga počela masovno da otpušta uposlenike

Fudbalski tim Malaga saopštio je kako je počeo masovno da suspenduje ili prekida ugovore sa zaposlenicima. 

Koronavirus je itekako poljuljao ionako lošu ekonomsku situaciju u klubu pa je nepopularni scenariji bio nešto što se moralo učiniti.

"Tokom prethodnih nekoliko mjeseci preduzimali smo različite mjere kako bismo olakšali tešku ekonomsku situaciju. Ovo restrukturiranje mjera je koja je neophodna kako bismo osigurali opstanak kluba", navodi se na zvaničnoj stranici Malage.

Ova ekipa trenutno se takmiči u španskoj Segundi i zauzima tek 15. poziciju na tabeli tako da je jasno kako je klub izuzetno loše ekonomski stajao i prije situacije s koronavirusom.

Ne tako davno, prije sedam godina, ekipa je igrala četvrtfinale Lige šampiona u kojem je ispala od Borussije Dortmund tako što je primila gol u posljednjim trenucima revanš susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi