Prošlo je sedam godina, ali bogati šeik se još ne miri: "Bio je to crni dan za fudbal"

Zatražena istraga

Prošlo je sedam godina, ali bogati šeik se još ne miri: "Bio je to crni dan za fudbal"

A. Čaušević

Abdullah Al-Thani, bivši predsjednik Malage, zatražio je međunardonu istragu za utakmicu četvrtfinala Lige prvaka iz 2013. godine. 

Al Thani koji odlukom sudija od februara više nije prvi čovjek Malage je preko Twittera poručio da je vrijeme da se sedam godina nakon kontroverzne pobjede Borussije pokrene istraga o susretu na Signal Iduna Parku.

Nakon što je prvi meč u Španiji završen s 0:0, Borussija je na domaćem terenu na današnji dan prije sedam godina pobijedila s 3:2 uz dva gola u sudijskoj nadoknadi preko Reusa i Santane te tako izborila plasman u polufinale.

Tada je Santana pobjednički gol postigao iz evidentnog ofsajda, međutim škotske sudije na čelu sa Craigom Thompsonom su pokazali na centar što je značilo da njemački klub ide dalje.

"Svako zna šta se desilo protiv Magale. To je utakmica bandi. Tražimo otvorenu međunardonu istragu, fer i transparentnu. Tražimo pravdu. 9. april 2013, crni dan za fudbal", poručio je bogati šeik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, iako uživa bogatstvu Al Thani je Malagu doveo na rub propasti s obzirom da je prije nekoliko mjeseci ovom klubu prijetilo gašenje zbog neizmirivanja osoba. Sve je završeno njegovim odstranjivanjem iz kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hix
Oni su dali za 2:1 iz opsajda a cijelu utakmicu bvb bio jaci tako da dzabe prdi momci su zadluzeno prosli dalje
4 1
Dzenan_Maradona_Zajmovic
Međede koga boli ***** sad za tim
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi