Foto - EPA

Seli u Englesku

James Rodriguez na korak od transfera

Midhat Šljivak

James Rodriguez neće u narednoj sezoni nositi dres Real Madrida.

Kolumbijski fudbaler je jedan od fudbalera na koje trener Kraljeva Zinedine Zidane ne računa, ali 29-godišnji ofanzivni veznjak neće imati problema da nađe novi klub.

Povezivao se James u proteklom periodu sa brojnim ekipama, a sada je u Madrid stigla konkretna ponuda. Everton je počeo pregovore sa Realom o transferu ovog fudbalera i on je jedna od glavnih želja Carla Ancelottija.

Menadžer tima sa Goodisona zatražio je od rukovodstva kluba da mu dovedu Jamesa. Oni su proces već počeli i Kolumbijac bi mogao završiti na Ostrvu.

Kompletan posao mogao bi biti završen veoma brzo, a Real bi za njegove usluge mogao inkasirati između 25 i 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je mnogo manje od cifre koju su 2014. godine platili Monacu za njega. Ona je iznosila 75 miliona eura, ali uloženi novac James u Realu nikada nije opravdao.

James je dvije sezone igrao na posudbi u Bayernu, a za Real je odigrao 125 utakmica i zabio je 37 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.