Lucas Sotiriou se nije proslavio u derbiju

Sudija meča u kojem igra FK Sarajevo bio je pod zaštitom policije: Optužbe su pljuštale zbog grešaka

Midhat Šljivak

Kiparski fudbal već godinama je u očajnom stanju kada je u pitanju suđenje.

Brojni skandali su vezani za sudije u ovoj zemlji, pa je UEFA često posezala za stranim sudijama u bitnim prvenstvenim utakmicama, kako bi prvenstvo koliko-toliko bilo regularno.

Međutim, namještanja se nisu mogla lako zaustaviti. Brojne su bile žalbe na suđenje, a sudije su bile na velikom udaru navijača i klubova.

Jedan od onih kojeg je policija štitila od navijača je i Lucas Sotiriou, sudija koji će večeras suditi meč Dynamo Brest - Sarajevo.

Rukovodstvo Omonije je 4. januara osulo žestoku paljbu po ovom 38-godišnjem sudiji nakon što su izgubili od Apollona sa 2:1 kod kuće.

Javno je rukovodstvo ovog kluba prozvalo sudiju zbog lošeg suđenja. Smatrali su ga odgovornim za poraz jer je imao nekoliko skandaloznih odluka i sve su to iznijeli javno.

On je potom dobio brojne prijeteće poruke, a 6. januara je policija reagovala i pred njegovu kuću u Larnaci je postavljena zaštita.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se svakako da će Kipranin večeras biti na najboljem nivou i da neće praviti ogromne greške.

Kladite se u Mozzartu na meč Dynamo - Sarajevo. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.