Utakmica od 480.000 eura

Sarajevo puni kasu

Utakmica od 480.000 eura

Šampion BiH, FK Sarajevo, ozbiljno puni svoju kasu nastupima u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Sam plasman u prvo pretkolo Lige prvaka od UEFA-e je nagrađen sa oko 800.000 eura, a nakon eliminacije velškog predstavnika Coonah's Quay Nomads, bordo tim je inkasirao dodatnih 400.000 eura.

Dakle, samo do drugog pretkola Sarajevo je uspjelo postati bogatije za 1.2 miliona eura.

A ukoliko Sarajevo večeras u Brestu savlada i eliminiše Dynamo ima zagarantovanih najmanje još 480.000 eura premije iz "fonda" kvalifikacija za Ligu prvaka.

Naime, samo učešće u trećem pretkolu Lige prvaka se nagrađuje sa pomenutim iznosom, a ukoliko preskoči i tu stepnicu Sarajevo može računati na puno veće iznose.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako večeras i ispadne od bjeloruskog prvaka, Sarajevo evropski put nastavlja u trećem pretkolu Lige Evrope, a to mu garantuje 280.000 eura.

Dynamo Brest je večeras favorit prema kladionicama, ali ekipa našeg prvaka nikako nije bez šansi. Kladionica MOZZART na pobjedu Sarajeva nudi odličnu kvotu od 4.70, pa svi koji vjeruju u trijumf bordo tima potencijalno mogu dobro zaraditi. Pogledajte sve kvote za meč Dynamo - Sarajevo na MOZZART BET sajtu!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zizu82
Ma moraćemo pogurati malo kone,nema smisla da prodaju utakmice kako bi isplatili igrače,komšije su najpreče....
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.