"Kakve su šanse Dynama protiv Sarajeva? Kao i protiv Astane..."

Bjeloruski novinar Khodasevich pred večerašnji meč

"Kakve su šanse Dynama protiv Sarajeva? Kao i protiv Astane..."

FK Sarajevo večeras (20:00) u Brestu igra meč 2. pretkola Lige prvaka protiv tamošnjeg Dynama.

Domaćim je prema kladionicama favorit, ali ne i izraziti, a da i Sarajevo itekako ima šansi svjesna je i bjeloruska sportska javnost.

Svoje mišljenje o večerašnjem duelu Dynamo Bresta i Sarajeva podijelio je na "Telegram" profilu bjeloruski sportski novinar Nikolay Khodasevich.

"Kakve su šanse Dynamo Bresta da prođe Sarajevo u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka? Kao i ranije sa Astanom, 50-50", napisao je Khodasevich (Dynamo je u prvom pretkolu sa 6:3 izbacio Astanu).

Nastavio je ističući da je šteta što se ponovo meč igra pred praznim tribinama, pa se osvrnuo na pitanje motivacije.

Smatra da je motivacija igrača Dynama u domaćem šampionatu opala i da nije ni blizu onakva kakva je bila u prošloj, šampionskoj, sezoni. Međutim, ističe da je u eurokupovima priča potpuno drugačija i da je to jedan od faktora na osnovu kojih Dynamo može graditi optimizam.

Drugi je iskustvo. Iako podsjeća da i Sarajevo ima nekoliko igrača koji su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope, Khodasevich ističe da je ukupno evropsko iskustvo fudbalera Dynamo Bresta puno veće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju pomenuti bjeloruski novinar upozorava na opasnosti koje prijete Dynamu:

"Sarajevo ima dobar ofanzivni dio ekipe. Ovo može biti problem. Dynamo nikada nije impresionirao defanzivno... To možda nije konkretno zbog defanzivnih igrača, nego zbog balansa".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hahaahaha pa uvijek su sanse za obje ekipe 50:50, veze to nema. Samo hrabro momci i trcanje, nema hodanja, i ostro po prolaz!!!
7 1
Penderinos
Kako ce se provesti Sarajevo ? Kao i Astana
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi