Altobelli o potencijalnom transferu bh. reprezentativca

Bivši napadač Intera i Juventusa smatra da je Džeki najbolje da ostane u Romi

Edmir Škorić

Bivši igrač Juventusa Alessandro Altobelli (64) smatra da bi Edin Džeko bio korisniji Romi nego njegovom nekadašnjem klubu.

Altobelli je napadač koji je u karijeri igrao za Latinu, Bresciju, Inter i Juventus, a sada se dotakao priče o mogućem prelasku bh. reprezentativca Edina Džeke iz Rima u Torino.

"Edin Džeko je sjajan napadač, jedan od najboljih u ligi... Mislim da bi Romi bio potrebniji i korisniji nego Juventusu, ako bi ga doveo. Ako odluči da napusti glavni grad, bit će to ozbiljan udarac za Romu", kazao je sportski analitičar koji radi za BeIn Sports.

Džeko i Roma bi danas trebali sjesti za pregovarački stol, a bh. napadač se najprije mora izjasniti da li želi da ostane ili da ode u Juventus.

Vjeruje se da Džeko nema ništa protiv ostanka, ali ovisit će dosta toga i o Romi, koja planira da zaradi neke novce prodajom iskusnih igrača poput Džeke ili Kolarova. Uz to, na Olimpicu su već pronašli zamjenu za Džeku u Napoliju, a radi se o Poljaku Arkadiuszu Miliku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.