Beba je sve promijenila

Sead Kolašinac zbog bebe i supruge se odriče novca i vraća se u Njemačku

Midhat Šljivak

Sead Kolašinac nalazi se veoma blizu odlaska iz Arsenala.

Bh. fudbaler mogao bi veoma brzo napustiti redove londonskog tima, a u proteklom periodu se 27-godišnji defanzivac povezivao sa Romom i Schalkeom.

Iako je Schalke do jučer bio u podređenom polažaju u trci sa Romom, zbog mnogo skromnijih financijskih mogućnosti, Kolašinac je spreman da dođe u svoj bivši tim.

S obzirom na to da je prije nekoliko dana postao otac i da mu je želja da mu dijete odrasta u Njemačkoj, Sead je spreman da se odrekne plate od šest miliona eura koliko ima u Arsenalu i da se vrati u Schalke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački mediji pišu da bi to mogao na kraju biti i ključni detalj. Tim iz Gelsenkirchena je spreman da mu plati nešto više od dva i po miliona eura po sezono i to bi trebalo biti sasvim dovoljno da Kolašinac potpiše.

Klub će svakako morati da postigne dogovor i sa Arsenalom koji za usluge bh. defanzivca traži 15 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.