Volio bi se vratiti u Juventus

Koliko se Vidalu ide iz Barcelone najbolje pokazuje "apel" koji je uputio Pirlu

Endin Čaušević

Arturo Vidal pojavio se danas na testiranju Barcelone pred početak priprema za novu sezonu iako Ronald Koeman ne računa na njega.

Koeman je jasno poručio Vidalu da može tražiti novi klub jer ne računa na njega u ovoj sezoni. Holanđanin je otpisao nekoliko igrača, ali i ranije je bilo poznato da će Vidal teško ostati u Barceloni ove sezone.

Vidal je i prošle sezone bio na izlaznim vratima kluba jer nije u dobrim odnosima s čelnicima kluba, ali je na kraju ipak ostao. No, čini se da su mu sada dani u Barceloni zaista odbrojani.

I Čileanac želi svim silama da ode s Camp Noua gdje je zaista haotična situacija, a to najbolje pokazuje izjava koju je danas dao Vidal.

Naime, on kao da je dao do znanja novom treneru Juventusa, Andrei Pirlu, da čeka njegov poziv i da bi bio presretan da se vrati u klub iz Torina za koji je nekada igrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Spektakularno mi je što je on postao trener Juventusa. Bio je nevjerovatan igrač, a zamislite tek kakav će biti trener. On ima nevjerovatnu viziju što se fudbala tiče i takvih ljudi je malo. Zbog toga mislim da će napraviti veliku karijeru i kao trener", rekao je Vidal i dodao.

"Pirlo je i divna osoba s kojom je milina sarađivati. Igrali smo zajedno četiri godine i osvojili četiri Scudetta. Ako me pozove da dođem u Juventus onda ću biti baš sretan".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.