Messi ponovo kontaktirao Barcelonu i zatražio da sve prijateljski riješe

Želi na prijateljski način da ode iz kluba kojeg voli

Messi ponovo kontaktirao Barcelonu i zatražio da sve prijateljski riješe

Endin Čaušević

Lionel Messi se danas nije pojavio na testiranju pred početak priprema Barcelone za novu sezonu i jasno je pokazao da želi da napusti klub.

Argentinac je sve iznenadio prije nekoliko dana kada je zatražio raskid ugovora s Barcelonom, te želi kao slobodan igrač da napusti klub. Međutim, to su mu u Barceloni odbili, te su poručili da može ići samo ako neko aktivira otkupnu klauzulu od 700 miliona eura.

Messi se nije danas pojavio na testiranju, a klubu je poslao dopis da se više ne osjeća kao igrač Barcelone i da zbog toga nije došao. No, loše vijesti saopštila mu je i La Liga jer su poručili da Messi ne može tek tako raskinuti ugovor i otići.

Klauzula o raskidu ugovora je nedavno istekla i Messi je nije iskoristio kada je trebao. Ipak, on pokušava da nekako sporazumno sve završi jer je svjestan da niko ne može platiti za njega koliko Barcelona traži.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji objavili su prije nekoliko trenutaka da je Messi po drugi put danas kontaktirao Barcelonu. On je zatražio prijateljski izlaz iz ove situacije, te želi izbjeći odlazak na sud s klubom koji mu je sve dao i kojeg voli, te u kojem je proveo 20 godina.

Međutim, u Barceloni očito nisu uopšte zainteresovani da pričaju na temu raskida ugovora, te jasno žele novac za Messija ukoliko on želi da ide.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Ja navijam da ode u M City za 500 miliona i da ga kad god dodje u Barselonu ljudi ispljuju.. Majku mu gladnu... Pravo odvratan covjek..
3 4
SeoRusilac
Nezahvalan čovjek, da nije bilo Barcelone upitno je koliko bi uspješan bio danas. Svi znaju da mu je Barcelona pomogla na početku karijere i da su mu plaćali liječenje jer je u određenom periodu života prestao rasti.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi