Sarajevo igra protiv boljeg iz meča Astana - Budućnost

Hadžić nakon žrijeba 3. pretkola Evropske lige: Očekujem prolaz!

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u trećem pretkolu Evropske lige će igrati protiv boljeg iz duela Astana - Budućnost Podgorica.

Danas je žrijeb parova trećeg pretkola održan u Nyonu, a mečevi su na rasporedu 24. septembra. Također, treba dodati da će Sarajevo ovu utakmicu igrati na domaćem terenu.

Nakon žrijeba na kojem je bordo klub saznao svog protivnika oglasio se i koordinator sportskog segmenta ovog tima Emir Hadžić.

"Možda i najteži par koji smo mogli da dobijemo, pobjednik iz duela Astana - Budućno. Isto tako moram da kažem da smo mi u ove dvije evropske utakmice pokazali jedan kvalitet, ne samo u našem prvenstvu u koji imamo kontinuirano, već i u evropskim utakmicama. Sigurno da nakon ove dvije utakmice i samopouzdanje igrača na evropskoj sceni će vjerovatno biti i veće i kada oni daju svoj maksimum i odigraju kvalitetno kao što smo odigrali ove dvije utakmice siguran sam da možemo odigrati protiv bilo koje ekipe pa tako i protiv Astane, odnosno Budućnosti", rekao je Hadžić i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Samim prolaskom u treće pretkolo EL znali smo da nas očekuje jedna teška utakmica. Ako pogledate Budućnost je već godinama u vrhu crnogorskog fudbala, a Astana već godinama igra kvalifikacije čak i nekada grupne faze LP i EL i sigurno neće biti lagano. Ali, opet kažem, pokazali smo da imamo zaista kvalitetnu ekipu i pogotovo u jednoj utakmici na domaćem terenu možemo da odigramo s bilo kojom ekipom i ajde da kažem, očekujem prolaz".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.