Gdje će FK Sarajevo igrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige?
Ispunjene tribine Bilinog polja prošle godine u duelu Sarajeva i Bate Borisova u okviru trećeg pretkola Evropske lige

Bilino polje ponovo realna opcija

Gdje će FK Sarajevo igrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige?

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

U Nyonu je danas održan žrijeb trećeg pretkola Evropske lige, a svog rivala saznao je i FK Sarajevo, koji će snage odmjeriti protiv boljeg iz duela Astana (KAZ) - Budućnost Podgorica (MNE) na domaćem terenu.

Sigurno da je aktualni prvak naše zemlje mogao proći i bolje, ali Astana ili Budućnost nisu ekipe koje se ne mogu pobijediti, posebno što se igra jedna utakmica i to na domaćem terenu.

Mnogi se vjerovatno pitaju gdje će izabranici Vinka Marinovića igrati svoj meč u okviru 3.pretkola Evropske lige. Iz Sarajeva će sasvim sigurno pokušati "ubijediti" UEFA-u da svoj meč igraju na Koševu, no svakako da se i razmišlja o rezervnim varijantama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubu s Koševa osim igranja na svome terenu preostaju tri opcije, a to su Grbavica, Bilino polje i Pecara. Poznato je da je Sarajevo prošle godine na veliko iznenađenje svoj duel u okviru trećeg pretkola Evropske lige igralo u Zenici na stadionu Bilino polje protiv Bate Borisova (1:2).

Kako saznajemo velike su šanse da Sarajevo ponovo igra na Bilinom polju, a zvanična informacija oko mjesta odigravanja utakmice bit će poznata u narednim danima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Pa jel moguća da ne mogu obnoviti stadion... Zasto im se ne da uslov na koristenje ok 1 km al morate uloziti toliko i toliko... Samo vadite pare iz Sarajeva... Vidi Širokog,Želje,Veleža pa i manji klubova koji su napravili svoje stadione kakve takve... Sarajevo ni marke da uloži! Pitari borite se iznesose vam pare,jedan dan ce biti naslov Sarajevo kao Čelik!
6 19
VenamaHrabrih
Šampionu je svejedno gdje igra.
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi